Wat kun je de komende weken nu doen wanneer je op date gaat? Of als je zelf behoefte hebt aan inspiratie? Waarom geen expositie bezoeken? We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet!

Living Alone (Together), Eindhoven

Hanneke Wetzer maakte in coronatijd de bijzondere serie Living Alone (Together) over alledaagse scènes thuis met haar nieuwe huisgenote.

“Er komt een lockdown aan en je bent alleenstaand. Je hebt niemand om gedurende al die eenzame maanden mee te kunnen knuffelen. Wat doe je dan? Dan zoek je een partner in crime om allebei mentaal gezond te kunnen blijven. Omdat vluchten al gecanceld waren heb ik mijn bff Nadiah noodgedwongen met de post over laten komen. Nu ze hier is hebben we veel steun aan elkaar en delen we alle kleine geluksmomentjes.”

Hanneke Wetzer ensceneerde allerlei huiselijke en intieme situaties van haarzelf met Nadiah, waarbij het niet direct opvalt dat Nadiah een (seks)pop is. De serie, waar nog steeds aan gewerkt wordt, zal later in zijn geheel bij Pennings Foundation in de expositie Kunst in coronatijd te zien zijn.

Beeld: persbericht Pennings Foundation

Living Alone Together is te zien bij Penning Foundation in Eindhoven. De releasedatum is uitgesteld, maar de expositie loopt nog tot in januari 2021.

MOAM Amsterdam x Hortus

De Hortus Botanicus Amsterdam en MOAM slaan de handen ineen om een podium te bieden aan vijftien jonge creatieve talenten. Met de natuur als inspiratiebron creëerden ze nieuw werk in verschillende disciplines: van fashion design tot fotografie en film en van beeldhouwkunst tot illustratie.

MOAM Amsterdam x Hortus is te zien in de Hortus Botanicus Amsterdam, vanaf 16 oktober tot en met 17 november.

Tony Cokes: To Live as Equals, Utrecht

Na een eerdere vroegtijdige sluiting vanwege de Covid-19 lockdown, vanaf 16 oktober weer geopend bij BAK. De tentoonstelling is samengesteld door curator Thiago de Paula Souza. Tony Cokes: To Live as Equals presenteert een selectie werken van multimedia-kunstenaar Tony Cokes, die de ontwikkeling toont van zijn unieke vorm van maatschappijkritiek, waarin hij beeld, geluid en tekst combineert.

Vanaf 17 oktober tot en met 10 januari 2021 te zien in BAK Utrecht.Let op: vooraf registreren voor de tentoonstelling en de heropening is noodzakelijk.

Beeld bij deze post: Tony Cokes, Evil.27: Selma, 2011, installatiebeeld, BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht, 2020, foto: Tom Janssen

The Travelling Hand –
game installatie, Rotterdam

Gayatri Kodikal ontwikkelde een kunstwerk in spelvorm. Het neemt je mee in het complexe landschap van 400 jaar geopolitieke geschiedenis, masculien machtsvertoon, Europese missionaris-expedities en de religieuze strijd die daaruit voortkwam. Middels interactieve spelelementen, historisch archiefmateriaal, films en documentaire fragmenten navigeer je als kijker/speler langs verschillende posities en perspectieven.

Vanaf 17 oktober tot en met 10 januari te zien in TENT Rotterdam.

Onward&Upward, Amsterdam

Een tentoonstelling in de tuinen van galerie Droog. Laat je al struinend door het groen inspireren door de prachtige kunstwerken en vergeet even waar je bent.

Onward&Upward is tot en met 17 januari 2021 te bezoeken in galerie Droog te Amsterdam.