Aangezien het einde van de lockdown nog niet in zicht is en je Netflix onderhand wel zal hebben uitgekeken, geven wij een aantal tips om de verveling tegen te gaan. Nu jij de wijde wereld niet in kan is het gelukkig nog wel mogelijk om deze vanuit je huiskamer te bewonderen….en het is nog gratis ook

Neem een tour door het oude Rome

De huidige technologie betekent dat je andere steden en zelfs andere tijden online kunt verkennen, zoals deze virtuele tour door het oude Rome die je meeneemt door het forum, de Capitolijnse heuvel en beroemde monumenten.

Bezoek het MoMA in New York

Een groot aantal kunstgalerijen en musea over de hele wereld hebben hun collecties gedigitaliseerd en bieden nu gratis virtuele rondleidingen aan.

Het MoMA in New York is slechts een van de ongelooflijke galerijen die je vanaf je eigen bank kunt bezoeken, waar je kunt genieten van Pollock en Monet zonder de drukte.

Loop door Parijs of Londen

Dankzij Google Street View kun je nog steeds enkele van de beroemdste uitzichten ter wereld zien.

Sacre Coeur of bekijk je de Theems vanaf de top van de Shard. Je kunt zelfs een wandeling langs de rivier maken en kijken of de camera’s van Google iets ongewoons hebben vastgelegd.

Ontdek een nationaal park in Amerika

Alle parken in de wijde omgeving zal je onderhand ook wel kennen dankzij de  lockdown. Gelukkig kan je nu ook virtuele tours maken door de grote nationale parken in Amerika.

Ga naar het aquarium

Hoewel alle dierentuinen en aquaria gesloten zijn voor het publiek, heeft Monterey Bay Aquarium een ​​aantal live cams toegevoegd waarmee je de kwallen, het koraalrif en zelfs de pinguïns helemaal gratis in de gaten kunt houden.