Nederland heeft eigenlijk gewoon ontzettende mooie natuurgebieden, dat is ons de afgelopen maanden maar weer eens duidelijk geworden. En wanneer je aan het daten gaat, maar de 1,5 meter graag wilt handhaven: waarom niet even de drukte uit en een wandeling maken in een van de prachtige plekken buiten de stad?

Zuid-Kennemerland

Woeste duinen, bos, mossige stukjes, struweel en grassen met als finale het strand. Waar kun je nu beter uitwaaien dan hier?

De Veluwezoom

Eindeloze hei, prachtige kleuren, Schotse hooglanders, wilde zwijnen en edelherten. En:de hoogste waterval van Nederland. Oke, het is dan geen Niagara waterval, maar toch best indrukwekkend…

Utrechtse Heuvelrug

Denk je aan Utrechtse Heuvelrug, dan denk je aan… bossen en heuvels! Niet voor niets, want de Heuvelrug is na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. En met de Druktemonitor kun je vooraf checken of je beter een ander gebied op kunt zoeken.

Loonse en Drunense Duinen

Je vindt hier bos, heide en vooral heel veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind heeft op veel plekken vrij spel en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap.