Over het algemeen genomen heb je de meeste kans op een nieuwe relatie als je tussen de twintig en dertig jaar oud bent. Als je rond die leeftijd je relatie over gaat ben je gemiddeld binnen 4 jaar weer aan de man of vrouw. Die kansen nemen af naarmate je ouder wordt maar dit heeft ook te maken met negatieve ervaringen die je meeneemt uit vorige relaties en/of gehecht raakt aan je vrijheid. Dus als jij je rugzakje leeg kan maken is er zeker kans op nieuwe liefde. En dan speelt leeftijd geen rol. 

Kort samengevat zijn er eigenlijk 3 vragen die je jezelf kan stellen en positief moet kunnen beantwoorden

Geef je anderen wel een kans?

Een veel voorkomend iets is dat je weer gaat daten maar de ander eigenlijk geen eerlijke kans geeft om dichterbij te komen. Je hebt een ideaal plaatje in je hoofd en als de date daar ook maar iets van afwijkt is het niet de nieuwe liefde van jouw leven. Verkeerde sokken, te grote oorlellen, woont niet in dezelfde stad, het zijn allemaal excuses die worden aangegrepen om geen nieuwe relatie aan te hoeven gaan. Het kan ook goed zijn dat je onbewust nog bang bent om gekwetst te worden en liever je vrijheden niet opgeeft. Vraag jezelf af of je wel echt open staat om anderen goed te leren kennen. Geef je wel genoeg ruimte om tot een echte mogelijke klik te komen? Let je wel op de dingen die echt belangrijk zijn voor een leuke en langdurige relatie?  

Ben ik over mijn laatste relatie heen? 

Merk je bij jezelf dat er nog negatieve of heftige gevoelens zitten als je praat  over je vorige relatie? Of dat je hem/haar vaak vergelijkt met je nieuwe date? Indien dit het geval is ben je nog niet toe aan een nieuwe relatie toe en zal je eerst jezelf tijd moeten geven om je vorige relatie los te laten. En misschien moet je er ook wel bewust aan gaan werken om het een plek te geven. Je ex-partner vergeven en/of te ‘vergeten’ en ook jezelf vergeven is een belangrijke stap om verder te kunnen gaan en open te staan voor een nieuwe liefde.

Ken ik mijzelf goed en ben ik daarmee gelukkig?

Om de juiste partner aan te trekken is het van wezenlijk belang om jezelf goed te kennen en gelukkig daarmee te zijn. Accepteren wie je bent is de sleutel tot het verkrijgen van een succesvolle, vruchtbare relatie. Want alleen als je van jezelf houdt, heb je ook de ruimte om van een ander te houden. Je zult dan namelijk niet een relatie aangaan met iemand om je eigen leegtes op te vullen maar omdat je je geluk met iemand wilt delen. Dan kan je samen groeien. Dan ben je klaar voor een nieuwe relatie.

Mocht er uit de test gekomen zijn dat je nog niet helemaal klaar bent om een relatie aan te gaan en je behoefte hebt aan meer begeleiding kan je terecht bij 1 van onze huis-psychologen: Zayra Muller of Titia Roovers.

De coachingsgesprekken leveren inzicht in automatische en onbewuste patronen op. Er worden doelen geformuleerd, gebaseerd op jouw waarden en met oefeningen krijg je nieuwe inzichten over jouw situatie en kun je de juiste acties ondernemen.