Als matchmakers zijn wij altijd bezig met het verkrijgen van nieuwe inzichten in persoonlijke groei en alles wat te maken heeft met liefdesrelaties. We lezen veel boeken, luisteren podcasts maar kijken ook regelmatig naar video’s. Hieronder 3 inspirerende video’s die we graag met jullie delen:

Dit is een video over het boek ‘Verslaafd aan liefde’ waar de schrijver zelf, Jan Geurtz, wordt geïnterviewd. Zeer interessante materie over de zoektocht naar liefde en erkenning die eigenlijk voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing.  

In ons lijstje met podcasts verwezen we ook al naar haar en omdat zij zo goed is willen we jullie deze Tedtalk van relatietherapeut Esther Perel niet onthouden. In deze video praat zij gepassioneerd over de moderne liefdesrelatie. Tegenwoordig zoeken wij alles in onze liefdespartner waar vroeger in heel dorp daarin voorzag.    

Alain de Botton is een van de bekendste filosofen van deze tijd. Ook is hij de geestelijke vader van de School of life die ook een vestiging heeft in Amsterdam. In deze video ‘Why you will marry de wrong person’ praat hij over hoe de liefdeservaring die je opdoet als kind invloed heeft op de keuze van je liefdespartner.